‘Belediyecilikte destan yazıyoruz’

CHP’li belediyeleri ziyaret etmek ve yeni üyelere rozetlerini takmak üzere Bursa’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, programının 3’üncü gününe dağ ilçesi Harmancık’ı ziyaret ederek başladı. 

Dağ yolundaki karavancılardan emanet alıp, kendi kullandığı, üstü açık klasik otomobille ilçeye gelerek, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan’ı makamında ziyaret eden Özel’e, Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve partililer de eşlik etti. Özel, belediye ziyaretinin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. 31 Mart Mahalli İdareler ve Genel Seçimleri sonuçlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Özel, CHP’ye yönelik eleştirilere cevap verdi. Hükümeti yuhalayanlara ise tepki gösteren Özel, şöyle konuştu: 

KİMLİK KAVGASI YAPMAYIZ: Birileri istiyor ki kavga olsun. Biz elbette kavga ederiz. Ama Tayyip Bey’le, Devlet Bey’le onlar istiyor diye kavga etmeyiz. Kimlik kavgası yapmayız. Bizim onlarla vereceğimiz kavga, emeklinin en düşük emekli maaşının, emekliyi geçindiremeyen 10 bin liralık maaşın kavgasıdır. Asgari ücretin kavgasıdır. Çiftçilerin kavgasıdır. Esnafın kavgasıdır. CHP iktidarı geliyor. Kavga etmek için değil, yüz güldürmek için, zenginlik getirmek için geliyoruz. 

HER İNANÇ BAŞIMIZIN TACIDIR: Dün bayrağı indirecek dedikleri, bugün bu memleketin menfaatini en çok savunanlardır. Dün ezanı dindirecek dediler. Bir cuma namazında Ulu Cami’de cemaatin yarısıyla kucaklaştık, selamlaştık, fotoğraf çektiler. Büyük bir memnuniyet duydular. Herkes şunu bilsin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne camiyle sorunu vardır, ne camideki insanların inancına karışır, ne Alevinin inancıyla, ibadetiyle sorunu vardır. Her inanç, her inanca inanan kişi başımızın tacıdır. 

Pilavüstü kuru yedi Daha sonra Merinos Gölpark’ta yapılan ilk Semt Lokantası’nın açılışını gerçekleştiren Özel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in servis ettiği, pilav üstü kuru fasulyeden yedi. Burada da ekonomik krize dikkat çeken Özel, şunları söyledi: 

YEREL YÖNETİMLERLE ÇARE ARIYORUZ: Merkezi yönetim insanları yoksulluğa, açlığa mahkum edince, bütün sorunları çözemesek de yerel yönetimler üzerinden sorunlara çare arıyoruz. Tüm belediyelerimize hızla yayılan Kent Lokantaları, Halk Lokantaları. Bugün Bursa Büyükşehir’in söylediği ismiyle Semt Lokantası olarak karşımıza çıkıyor. Bugün burada Sayın Bozbey tarafından, Büyükşehir’in Bursa’daki ilk ‘Semt Lokantası’, açılıyor. 4 kap sıcak yemeğin 60 liraya verileceği, bir nebze olsun dışarıda yemek yemek zorunda kalanların, ucuza, ekonomik olarak sağlıklı, besin değeri yüksek, iyi yemeğe ulaşabilecekleri bir seçenektir. 

BÜYÜK TEVECCÜH VAR: Üç gündür Bursa’dayım. Çok yüksek oylarla seçilen bütün belediye başkanlarımızın, ilk 100 günlük icraatları sonucunda, halkta büyük teveccüh uyandırdıklarını gördüm. Bursa’da bir tane, ‘Niye CHP’ye oy verdim? Pişmanım’ diyen görmedim. Ama sizin gibi, ‘Helal olsun. Hakkımı, oyumu helal ediyorum’ diyenleri gördüm. Size hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkçı belediyeciliğe devam edeceğiz. Şeffaf, israftan uzak, hizmet odaklı, halk odaklı belediyeciliğe devam edeceğiz. Belediyecilikte destan yazmaya, belediyecilikte tarih yazmaya devam ediyoruz. 

Askıda yemek çağrısı

ÜCRETSİZ YEMEK: (Askıda yemek çağrısı da yaparak) Hali vakti yerinde olanlara şu çağrıda bulunuyoruz. Bu lokantalara mutlaka askıda yemek uygulamasını da getiriyoruz. Yani 400 lira cebinden buna katkı sağlayabilecek parası olan birisi gelip, bu lokantaya 400 lira ödeyip, parası olmayan 10 kişiye ya da 10 öğrenciye kendi tarif edebilir, 10 kadına, 10 öğrenciye, 10 yoksula, buradan gelip ücretsiz yemek yeme imkanı da yaratabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir