Limon ile şekeri karıştırmak yetiyor, tüylere elveda! Evde yapılan en pratik yüz bakımı

Kıl köklerinin yanlış büyümesi, hormonal nedenler ve pek çok farklı faktörden dolayı oluşan yüz tüyleri estetik açıdan insanları rahatsız eder. Bunun için kozmetik ürünlerden ne kadar yararlanılsa da verimli sonuçlar getirmeyebilir.

Tüylenmenin ana sebeplerinden biri de beslenme alışkanlıklarının bir sonucu olabilir. Aşırı hamur işi tüketimi, sağlıksız gıdaları sıklıkla tüketmek de yüzde tüy oluşumunu artırıyor. Bu nedenle tüylenmeleri azaltmak için öncelikle tükettiğiniz besinlere dikkat etmekte fayda var.

Ancak istenmeyen tüyleri bir çırpıda yok edecek, cildi rahatlatan güçlü bir formül bulunuyor. Evinizde hazırlayabileceğiniz limon ve şeker karışımı hem cilt için sağlıklı hem de tüyleri ortadan kaldırıyor.

Doğal çözümler arasında en etkili yöntemlerden biri olan limon ve şeker barındırdıkları maddeler sayesinde farklı kozmetik ürünleri aratmayacak cinsten. Limon asidik içeriği tüylerin giderilmesinde, şeker ise tüylerin kökünden çekmek için faydalı olacaktır.

Aynı zamanda limon, yüzünüzdeki sivilceler için harika bir kurutucu görevi üstlenebilir. Cildinizde oluşan lekelenmeler limonun asit özelliğiyle dengelenebilir.

Cilt bakımında etkili doğal ürünlerden biri olan limonu dondurarak cildinize sürebilirsiniz. Limon bakımı, ciltteki hücrelerin daha hızlı yenilenmesini ve canlı bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca limon cildin beslenmesini sağlar.

Limon ve şeker karışımı tüyleri gidermek için en sağlıklı yöntemlerden biri olabilir. Bu karışımı pürüzsüz, parlak ve tüysüz bir cilt için evinizde hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle 1 limonun suyunu sıkıp içerisine 1 yemek kaşığı şeker ekleyin. Ardından karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika kadar bekleyin. Ilık suyla yüzünüzü durulayabilirsiniz. İlk uygulamada verimli bir sonuç vermeyebilir. Ancak haftada 2 defa tekrarladığınızda yüz tüylerini azaltabilir.

Limon ve şeker karışımının faydalarından yararlanmak için farklı bir tarif de bulunuyor. Bu tarif sayesinde istenmeyen tüyleri kolayca alabilirsiniz.

Malzemeler;
– 1 su bardağı şeker
– 1/4 su bardağı limon suyu
– 1/4 su bardağı su

Malzemeleri birleştirerek hazırladığınız karışımı ocakta yavaşça kaynatmaya başlayın. Ancak karışımın yanmamasına ve tencereye yapışmamasına özen gösterin. Karışım soğuduktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Limon ve şeker karışımı, tüyleri gidermek için satın alınan bazı ürünlerden çok daha sağlıklı ve verimli olabilir. Çeşitli kimyasalları cilt bakımı için kullanmak bazı kişilerin cildinde alerjik sorunlara neden olabilir. Ancak limon ve şeker karışımı, doğal ilaç görevi görecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir